Book yogahold

Se kalender

Hatha yogahold

Yoga er godt mod stress. Yoga løsner dine spændinger, giver dig fornyet energi, og forbedrer din kropsbevidsthed og kropsholdning.
På vores yogahold strækker, styrker og smidiggør vi kroppen, og tømmer hovedet for stressende tanker, gøremål og planlægning.

Du vil opleve mental ro og imødegå din dag, eftermiddag og aften med langt større overskud og energi. Vi opøver et godt kendskab til de klassiske øvelser i et roligt tempo og med fuldt nærvær i alle øvelser. Vores yogahold hjælper dig til at slippe spændinger og lærer dig at være til stede i nuet.
Du vil komme til at kende din krop på en helt ny måde. Dine muskler strækkes og styrkes og du vil opleve at blive mere smidig.

TILMELDING EFTERÅR 22

Læs mere

Vi koncentrerer os om åndedrættet, laver forskellige åndedrætsøvelser, så du får et længere og dybere åndedræt og du vil opnå en indre ro. Yogahold er for alle, uanset køn og alder og du behøver ikke have kendskab til yoga for at kunne deltage på holdet da du bliver guidet sikkert gennem alle øvelser. Hver gang afsluttes med ca. 15 min. afspænding.
  • Sverriggårdsvej 1, 9520 Skørping
  • Ved spørgsmål, kontakt Malene Holmberg Brandt 23 28 27 77
  • Vi har yogahold mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Du kan tilmelde dig på de enkelte dage for en hel sæson.

Yin Yogahold

Yin Yoga er lange dybe stræk, primært siddende eller liggende, hvor du bliver i stillingen 3-5 min. Ved at blive i strækket giver du kroppen tid til at give slip på spændinger og blokeringer på et dybere niveau end du ellers kan nå i yoga. De dybe stræk betyder, at ikke kun musklerne når at strækkes, men også bindevævet omkring musklerne når et stræk. Du vender opmærksomheden indad, tillader kroppen at give slip og finde ro.

Stillingerne rettes til til den enkelte og kroppen støttes, ved behov, med puder, yogapøller, tæpper og lignende for at du ikke overbelaster andre dele af kroppen mens du koncentrerer dig om at give slip et bestemt sted.

Du behøver på ingen måde at være smidig for at få gavn af Yin Yoga, alle kan være med. Som løber eller cykelrytter vil du ofte opleve at dine resultater forbedres ved at kombinere din daglige træning med Yin Yoga.

Vores Yin yoga er en smuk praksis som hjælper os med at heale både hjerte og sind. Den giver os mulighed for at vende opmærksomheden indad og bare være stille med det der er og mærke hvad kroppen og sindet fortæller os. Yin yogahold adskiller sig meget fra andre, mere fysisk krævende, yogaretninger og er derfor et perfekt supplement til en hårdere fysisk yogapraksis. Ved at praktisere både Yin og Yang yoga skaber du en perfekt balance i dit energisystem og du vil opleve en unik følelse af ro både fysisk og mentalt.

TILMELDING EFTERÅR 22

Læs mere

Vævet i kroppen reagerer forskelligt på træning. Musklerne har brug for varme og bevægelse for at slippe spænding, hvorimod bindevævet bedst reagerer ved længerevarende stræk som i en Yin Yoga praksis.

Ni gode grunde til at praktisere Yin Yoga
Yin Yoga øger din fleksibilitet Du kan praktisere
Yin Yoga næsten hvor som helst
Yin fremmer selvkærligheden
Det smelter din stress væk
Yin lærer dig at lytte til dig selv
Det opbygger udholdenhed
Yin er som meditation
Det giver dig mulighed for at frigive selv stærke følelser, både fysisk og psykisk
Yin giver dig en fantastisk efterglød

Yin-yoga onsdag kl 10.00:
På dette hold vil du hver 2. gang blive forkælet med ca. 15 minutters frigørende lydhealing hvor lydene fra klangskåle, moondrum og vindklokker fylder rummet og  skyller ind over kroppen, løsner spændinger, fysisk og psykisk og healer krop og sind

Yin-yoga torsdag kl 19.00
Psykisk søvn, eller Yoga søvn.
Yoga Nidra, også kaldet Psykisk søvn eller Yoga søvn, er en fantastisk effektfuld, dyb, frigørende afspænding. Denne lange afspænding vil du blive guidet igennem to gange i efterårssæsonen og tre gange i forårssæsonen.

TILMELD DIG

  • Sverriggårdsvej 1, 9520 Skørping
  • Ved spørgsmål, kontakt Malene Holmberg Brandt 23 28 27 77

Yin Yoga for mænd

Yin Yoga for mænd har kun kørt få måneder I Skørping og nu er det føste hold snart fyldt. Det afliver myten om, at ‘ yoga vist mest er sådan noget for kvinder’…

Hvad er Yin-yoga?

I modsætning til de mere traditionelle yoga-former er yin-yoga kendetegnet ved fraværet af behovet for styrke, og der er ingen komplicerede bevægelsesserier man kan fare vild i.
Og så er der kun ca. 28 stillinger, som du i øvrigt ikke behøver at huske, det skal jeg nok gøre for dig 🙂

Alle kan lave yin-yoga og stive ben og rygge er ikke en grund til at blive væk, men en grund til at komme til yin-yoga.
Når vi laver yin-yoga er der ikke en rigtig og forkert måde det skal se ud på. Da ingen to kroppe er ens, er der ingen der laver en yin-yoga stilling ens heller. I stedet har vi fokus rettet ind i egen krop, hvor fokus ligger på at vi hver især mærker effekten af øvelserne i kroppen, uanset hvordan det ydre ser ud.

I stedet for at strække musklerne kortvarigt som man ofte gør ved andre sportsgrene, så giver de 3-5 minutter i stillingerne i yin-yoga et stræk af bindevævet også.
Bindevæv er det væv som forbinder hele kroppen og ligger under huden over hele kroppen.
Det jeg hører fra de mænd jeg har på holdet nu er, at deres skavanker stille og roligt bliver bedre, at ømme lænde pludselig ikke længere er ømme. At de, der løber oplever meget forbedret smidighed omkring bækken, lysken og hofter. Stressspændinger over brystet afhjælpes, og vores hjerner får en meget tiltrængt pause!
Yin-yoga hos mig er en meditativ oplevelse og de 90 minutter undervisningen varer, foregår i lavt tempo med fokus på kroppens signaler og vores åndedræt.

Hvorfor så kun for mænd?

Jo, det er fordi vi mænd har fået den idé, at yoga primært er for kvinder. 

Og så kan det altså være lidt skræmmende at møde op ene mand på et hold med 18 kvinder!
På yin-yoga kun for mænd er niveauet så alle kan være med, uanset hvor stive en krop du har. 😉
Underviser Nikolai Veiss

TILMELDING EFTERÅR 22

  • Sverriggårdsvej 1, 9520 Skørping
  • Ved spørgsmål, Nikolaj Veiss, 60 45 80 56

Yogalørdag

Giv dig selv et pusterum med vores 4 times workshop ”yogalørdag”.
Bliv ladet op i krop og sind – og bliv samtidig inspireret af filosofien bag yogaen.

Workshoppen indeholder:
15 min. indledende afspænding
1 times hatha yoga
10 min. pause
45 min. yogafilosofi
20 min. spisepause
1,5 times yin yoga

Kan jeg være med selv om jeg ikke kender til yoga?
Ja, det er ingen hindring, øvelserne er ikke avancerede. Vores ønske er, at du i løbet af denne dag kommer til at mærke indad. Mærke din krop – og hvad øvelserne gør i din krop. At du får løsnet op og givet slip på spændinger, ved brug af din opmærksomhed og dit åndedræt. Du bliver guidet hele vejen igennem, så du kan føle dig helt tryg, også hvis du aldrig har været til yoga før.

Kommer jeg så til at kede mig hvis jeg i forvejen dyrker yoga?
Nej, på ingen måde. Dagens rolige, dynamiske, meditative øvelser vil hjælpe dig til at mærke indad. Når du er kendt med yoga vil du blot nå til dette stadie hurtigere, så du kan overgive dig til bevægelserne, åndedrættet og kroppen. At være i energien af yogaen i 4 timer i træk gør, at du kan komme helt ned i gear, give slip og bliver ladet op. 

Yogafilosofi, hvad er nu det?
Yoga opstod i Indien for omkring 5.000 år siden. Det er en lære, som er blevet overbragt fra mund til mund siden dengang. Yogaens ophavsmænd var måske de første, som satte spørgsmålstegn ved virkelighedens beskaffenhed, og som begyndte at få en forståelse af den indre verden. Yogafilosofien er et stort emne, en hel livsfilosofi, som vi for hver yogalørdag tager en lille bid af introduktion til og forståelse af. 

Medbring:
En snack og/eller en madpakke til pausere. Vi har te, kaffe, mikroovn og køleskab.
Behageligt tøj som du kan bevæge dig frit i. Medbring gerne sokker og varm bluse så du ikke bliver kold under yin yogaen og afspænding.
Døren åbnes 15 minutter inden arrangementet starter.

YOGALØRDAG OG GONG

Vil du virkelig forkæle dig selv kan du afslutte din yogalørdag med et gong sound-bath.

Læs beskrivelsen om gong her

Tilmeld dig her

  • Sverriggårdsvej 1, 9520 Skørping
  • 1. maj yoga 2020 kl 13.00 – 17.00
  • St. bededags yoga, 8 maj 2020 kl 9.00 – 13.00