Book Pilates hold

Se kalenderSe holdtider

Matwork Pilates

Pilates er en motionsform der er velegnet til alle uanset form alder og køn. Pilates er skånsom og funktionel træning, der styrker centret af kroppen, hvorfra alle kroppens bevægelser udgår.

Pilates fokuserer primært på optimal træning af muskulaturen der støtter rygsøjlen, dvs. musklerne i maven og ryggen – din core.

I undervisningen har vi fokus på grundprincipperne i Pilates, eksempelvis kontinuerlig og naturlig vejrtrækning, samt opspænding af bækkenbund og mave.

 

TILMELDING EFTERÅR 22

Læs mere

Øvelserne bliver udført kontrolleret og vi har fokus på kvaliteten i bevægelserne, som koordineret med åndedrættet skaber fordybelse, koncentration og sammenhæng mellem din krop og dit sind.

De stræk og styrkeøvelserne vi laver, er med til at give dig en bedre kropsholdning, balance og smidighed.

Alle øvelser udføres på måtte. For at få en varieret træning og for at gøre øvelserne lettere eller sværere inddrager jeg den store Pilates bold, små bløde Redondo bolde og elastikker. Redskaberne hjælper os til at få fat i de forskellige muskelgrupper, både de dybdeliggende og overfladiske muskler.

Den store Pilates bold giver øvelserne flow og stiller krav til koordination og balance.
Med den store bold er der automatisk en masse muskler der skal arbejde. Specielt mavemusklerne.
Hver lille muskel er på arbejde og du kan ikke undgå at øge din kropsbevidsthed og koncentration.

Redondo bolden er en blød lille bold. Den inkluderes i de kendte øvelser på måtten. 
Med den lille bold placeret eksempelvis under ryggen eller mellem benene, vækkes kroppens sløve og svage muskler. En sjov og varierende afveksling i forhold til balance og styrketræning.

Gennem undervisningen, vil du opleve din egen tilstedeværelse og mærke muskler du ikke har været opmærksom på tidligere.

Kursister på holdet bruger Pilates til

 • Ved stress, at genvinde kontakten med deres krop og rette fokus mod kroppens signaler.
 • Styrke deres core, så de øger deres mulighed for at dyrke andre motionsforme, eksempelvis løbetræne uden at mærke lændesmerter
 • Styrke svagt eller skævt bækken/hofteparti og forebygge smerter de tidligere har døjet med.
 • Genopbygge svage eller delte mavemuskler efter graviditet og fødsel.
 • Vedligeholde og styrke muskelgrupper og balance der svækkes med alderen.

Har du specielle skader og er du i tvivl, om du kan deltage på Pilates holdet, så spørg din læge eller fysioterapeut om råd.

Du kan altid tilmelde dig en igangværende sæson, og selvfølgelig kun betale for de tilbageværende undervisningsgange.

Når du tilmelder dig, kan betalingen opdeles i rater.

Du kan like facebooksiden @ Pilates v/Helle Terp Hansen. Her vil der løbende komme info og opdateringer vedr. arrangementer og træning.

 • Sverriggårdsvej 1, 9520 Skørping
 • Vi har hold mandag, onsdag og fredag. Du kan tilmelde dig på de enkelte dage for en hel sæson.
 • Se tider og tilmeld dig her til venstre
Tilmelding EfterårTilmelding Forår

Mor / Barn pilates

Mor/barn Pilates er en skånsom og effektiv træning til dig, når du vil i form igen efter fødslen!
Vi har fokus på at styrke og genopbygge de muskelgrupper, der har været belastet under din graviditet og fødsel – herunder bækkenbund, mave og ryg. Pilates træningen hjælper dig med at genopbygge din krop indefra og ud.
Vi tager højde for din fysiske styrke, om du har delte mavemuskler, svagt bækken, mærker en fysisk begrænsning fra tidligere eller efter din graviditet og fødsel.
Samtidig med du træner din bækkenbund, mave og ryg, leger du med, rører du ved og griner sammen med din baby. Din baby synes det er sjovt at lytte til dit åndedræt og se dit ansigt når du træner.

Læs mere

Mens vi træner og leger, har vi fokus på stimuli af barnets sanser, samt kontakten og relationen mellem dig og dit barn. Under træningen, laver vi øvelser du selv kan lave hjemme på stuegulvet, hvor du både styrker relationen mellem dig og dit barn samtidig med du træner din kropskerne.
Vi prioriterer ro og nærvær, så holdene er på max 6-7 mødre m. baby.
Træningen strækker sig over henholdsvis 7 og 9 undervisningsgange i efteråret.
Rådfør dig med din læge, hvis du er i tvivl om, hvornår du kan begynde at træne. Vi er meget forskellige og det er individuelt hvornår man er klar.
Der er mulighed for løbende tilmelding og du betaler selvfølgelig kun for de tilbageværende undervisningsgange.
Du kan like facebooksiden @ Pilates v/Helle Terp Hansen. Her vil der løbende komme info og opdateringer vedr. arrangementer og træning.

Mødre gruppe event/forløb.
Har I, i mødre gruppen lyst til at blive inspireret og få fif til hvilke øvelser i kan lave for at styrke jeres core – bækkenbund, mave og ryg. Så tilbyder jeg event eller forløb med Mor/barn Pilates i jeres Mødre grupper. Vi kan mødes i trygge omgivelser hos jer, eller i kan komme i vores skønne lokaler i Center for yoga og mindfulness i Skørping.

Ønsker i info
Ring til Helle på mobil 51605300,
Skriv på messenger til @ Pilates v/Helle Terp Hansen
eller
mail: kontakt@familie-livet.dk

 • Sverriggårdsvej 1, 9520 Skørping
 • Vi har mor/barn hold mandag. Du kan tilmelde dig på de enkelte dage for en hel sæson.
Tilmelding EfterårTilmelding Forår

Gravidpilates og fødselsforberedelse

Tillykke! Du er gravid! Forude venter fødslen af dit barn. Hvordan kunne du tænke dig at gå fødslen i møde?

Jeg tilbyder et unikt lille hold for gravide, hvor vi kombinerer pilates og fødselsforberedelse. Målet hermed er at klæde dig bedst muligt på, både fysisk og mentalt, så du kan gå din fødsel i møde med ro i maven, og stå på den anden side og føle dig stærk, sej og uovervindelig uanset hvilken fødsel du lander i. Holdet er således for dig, der gerne vil være aktiv under graviditeten og samtidig forberede krop og sind bedst muligt på den forestående fødsel.

Læs mere

Fødselsforberedelsen indebærer grundig viden om bl.a. fødslens faser og hormoner, føde/hvilestillinger og barnets rotation samt forebyggelse af bristninger og tiden efter fødslen. Vi taler om veer og smerteoplevelse samt hvordan du kan påvirke denne. Vi arbejder med fysiske og mentale redskaber, som du kan anvende allerede i din graviditet, således at de i højere grad “sidder på rygraden” når du skal bruge dem undervejs i din fødsel.

Ved blid og skånsom pilates styrkes og bevæges din gravide krop, som kan være øm, udfordret og tung grundet de store forandringer som sker under graviditeten. Vi har desuden fokus på udstræk og afspænding, og vi arbejder grundigt med dit rolige åndedræt frem mod fødslen. Således bliver den dybe vejrtrækning en kær ven i din graviditet og en vigtig støtte for dig under din fødsel.

Jeg prioriterer et lille hold med plads til dig og dine behov samt tid og rum til dét som du har på hjerte omkring din forestående fødsel.

Alle gravide kan deltage på holdet – både dig der er vant til at dyrke pilates og dig der aldrig har prøvet det før. Du kan deltage på holdet efter graviditetsuge 12. Jeg anbefaler at du starter, når du er klar til at forberede dig på din fødsel.

Du får 50% tilskud fra sygeforsikring Danmark.

For mig var det bedste ved holdet, at det var et intimt hold med få deltagere. Der var plads til os alle med alt hvad vi havde med i bagagen. Jeg følte mig derfor også enormt set og hørt. Det var dejligt at blive undervist af én som arbejder på fødegangen. Tone kender til virkeligheden og underviser efter hvilke ressourcer der er på hospitalet.

Tone er enormt omsorgsfuld og behagelig. Efter hver mødegang have jeg rygsækken fyldt med tryghed og gode redskaber til en fantastisk fødsel

MariaMor til to
 • Sverriggårdsvej 1, 9520 Skørping
 • Vi har Gravidpilates og fødselsforberedelse onsdag.
 • Fra 16.30 – 18.00
 • Holdstart 17/1
 • Holdstart 17/4
Tilmelding EfterårTilmelding Forår