Du er offline når du er online

Af 18. maj 2018 juni 18th, 2018 Zen-mind

Du er offline når du er online!

Hvad har mindfulness og internet med hinanden at gøre?
Forleden var jeg sammen med nogle mennesker, der brugte frokosten på at diskutere unge menneskers store mobiltelefonafhængighed, hvorefter de satte sig med hver deres smartphone eller tablet, som de i timerne der fulgte, var meget optagede af.
Måske havde de selv en oplevelse af at være online, men for os andre var de offline. Ikke tilstede. Væk.
Det er bemærkelsesværdigt, så lidt jeg oplever det, når det er mig selv. Jeg skal bare lige tjekke. – Lige skrive en sms færdig. – Bare læse en mail der lige er kommet. Bare lige….
Det er en anderledes oplevelse, når det er en anden der gør det – så mærker jeg helt tydeligt, hvordan det menneske forsvinder. Forsvinder ind i Facebook eller en sindsyg vigtig vejrudsigt. Og går offline i forhold til fællesskabet. Offline i forhold til at smage maden. Til at mærke vinden. Se farverne. Høre børnene. Mærke sig selv.
Offline i forhold til nærvær.

Den bedste gave, du kan give dine omgivelser er dit nærvær.

Det er det vi gerne vil. At du er tilstede! At du har mindfulness lige der, hvor du er. Så vi kan tale sammen. Opleve sammen. Være sammen.
Måske skal vi til at overveje en ny dagsorden! Derhjemme i familien. Til festerne. På arbejdspladsen. Til møderne. Et kærligt krav om at vi er sammen når vi er sammen. Ser hinanden. Hører hinanden. Lægger telefonerne væk i nogle perioder.
Det vil gøre meget for vores stress, for vores humør, for vores oplevelse af at være i live og blive set og se.
Held og lykke til dig, der vil forsøge at gå i den retning, der hvor du er!