Hvorfor er det så svært tage sig sammen til at meditere?

Af 17. august 2018 zen mind

Det burde være det nemmeste i hele verden! At sætte mig på en stol eller en pude, lukke øjnene og bare være ved vejrtrækningen, kroppen og sanserne.
Når jeg nu véd, hvor meget godt, det gør for mig. Hvor lettet jeg føler mig bagefter. Og mit humør er næsten altid en hel del bedre.
Og det behøver kun at tage 10 – 15 minutter. Eller 5!
Og alligevel er det vildt svært.

Her er nogle af grundene:

  1. Vi er opdraget gennem hele livet til at være aktive, at være igang, og meditation er det modsatte.
  2. Det er svært fordi det måske endnu ikke er en vane. At danne nye vaner tager tid.
  3. Det er svært fordi det nogle gange kan føles vanvittigt kedeligt!
  4. Det er svært fordi der er så mange andre ting, jeg lige kunne gøre. Se om sker noget spændende på facebook. Få kigget på det afløb, nu hvor jeg alligevel ikke skal andet. Lave en kop kaffe. Tjekke facebook igen.
  5. Det er svært fordi vores hjerne er wired til at blive stimuleret og det kræver meget at underkende det, og bare sæt mig uden stimuli udefra.
  6. Det kan være svært fordi jeg nogle gange kommer igennem stærke følelser, som det kan være svært at være i. Hvis jeg er i en svær periode i mit liv, er det ekstra svært at meditere. Paradoksalt nok, er det der, hvor jeg har allermest brug for det.

Så jeg må huske mig selv på, hvor godt det er for mig. Og så sætte mig. På trods af alle undskyldningerne for ikke at gøre det.